Selvom Danmark har europarekord i antallet af idrætshaller, så har både nutidens og fremtidens idrætsbillede svære vilkår i de nuværende danske standarthaller. 75 % af dem er bygget før 1983 - i en tid, hvor et halgulv med opstregning til forskellige boldspil, et par omklædningsrum og en kiosk var tilstrækkeligt.

 

I dag er der langt flere ældre, langt flere kvinder og langt flere uorganisarede udøvere, der er aktive på egen hånd. Det ændrede arbejdsmarked og de moderne familiemønstre og læg dertil, at de traditionelle boldspil har fået stærk konkurrence fra aktiviteter som f.eks. aerobic, fitness, kampsport etc.

 

I bogen "Idrætshaller for fremtiden - en anden boldgade" sætter forfatteren, arkitekt Mette Mogensen, fokus på de konsekvenser det ændrede idrætsbillede har for idrætsbyggeriet.

 

Bogen har været en givende inspirationkilde til vores tanker om organisering af et samlet bæredygtigt udbud af idræts og -kulturtilbud indenfor rammerne af den seneste kommunal reform m.v.

 

Der er mange gode grunde til med et åbent sind at se kritisk på fremtidens investeringer i og organiseringen af såvel idræts som -kulturoplevelserne byggende på de stedbundne ressourcer og områdets unikke betingelser og vilkår.TANKEMAILS

Name: *

Email: *

* Skal udfyldes
 

SECOND TO NONE